Otvorene prijave za volontersku akciju "72 sata bez kompromisa"

Otvorene prijave za volontersku akciju "72 sata bez kompromisa"

Dubrovačka biskupija

Međunarodna volonterska akcija "72 sata bez kompromisa" ove godine se održava od četvrtka 17. do nedjelje 20. listopada u jedanaest gradova u Hrvatskoj, a među njima i u Dubrovniku, i to peti put za redom.

Iz godine u godinu raste broj mjesta koji se priključuju akciji prepoznatljivoj po zelenim majicama sudionika koje u dane održavanja akcije preplave ulice i prostore volonterskih akcija.

Pozivaju se svi koji žele volontirati da se prijave i sudjeluju. Link za prijavu: http://prijava.72sata.hr/72sata/prijava_volontera/prijava/4

"3 dana, 11 gradova, 4.000 tisuće mladih i više od 450 volonterskih akcija. Solidarnost, kreativnost, marljivost, požrtvovnost, samo su neke od osobina volontera. Vjerujemo kako i ti imaš jednu od njih. Nemoj je potrati! Zakači se za volontiranje i tako doprinesi za bolju Hrvatsku! Prijavi se solo ili u grupi (3 - 10 članova). Osoba koja kreira grupu mora biti punoljetna", pozivaju organizatori.

Posebnost ove volonterske akcije jest u tome što volonteri koji se prijave do zadnjeg trenutka ne znaju svoj volonterski zadatak nego ih se doveze na lice mjesta i tu zadatak prihvaćaju „bez kompromisa“, bez obzira na svoje želje i očekivanja. I naravno, daju sve od sebe kako bi ga što bolje obavili.

U Dubrovniku akciju „72 sata bez kompromisa“ organiziraju Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_Du) u suradnji s Vijećem za mlade i Caritasom Dubrovačke biskupije. Projekt je, inače, osmišljen i pokrenut prije desetak godina u Njemačkoj s ciljem animiranja mladih i promicanja solidarnosti, zajedništva, kreativnosti i volonterstva.