Ovo je lijepa Julija koja će očarati posjetitelje Midsummer Scene festivala

Ovo je lijepa Julija koja će očarati posjetitelje Midsummer Scene festivala Ovo je lijepa Julija koja će očarati posjetitelje Midsummer Scene festivala

Midsummer Scene

Lijepa Britanka Georgia Christodoulou nova je zvijezda najpoznatije svjetske Shakespearove tragedije "Romeo i Julija". Atraktivna brineta impresivnog glumačkog talenta kojim korak po korak osvaja svijet, utjelovit će Juliju na šestom izdanju Midsummer Scene festivala.

Pretsvau ćemo gledati od 21. lipnja do 7. srpnja u okruženju prekrasne dubrovačke tvrđave Lovrjenac. 

Ona je kao i Romeo, kojeg glumi mladi francuz s britanskom adresom Clement Charles, nedavno diplomirala na Kraljevskom konzervatoriju u Birminghamu.

Do sada je igrala uloge u djelima poput A Suffragette Story, A Family Affair, The Dutch Lady, Blood Wedding, Careen - The True Story of Bonnie and Clyde, Tell Me About Your Ex, I Love You, Goodbye i drugima. Upravo za vrijeme obrazovanja, priča o Romeu i Juliji postala joj je veoma bliska.

"Romea i Juliju igrala sam u verziji priče kada se slavni par nakon samoubojstva probudi u grobu i živi neku vrstu života poslije samog života. Originalna verzija koju ću imati prilike igrati u Dubrovniku još me više veseli", ističe Georgia Christodoulou te dodaje:

"Pripremajući se za ulogu zamišljala sam kako se Julija osjećala u toj strastvenoj ljubavi i poistovjetila se s njom sjećajući se vlastitih ljubavi. Upravo te osjećaje želim oživjeti u svojoj ulozi."

Ova mlada, perspektivna glumica u Hrvatsku dolazi prvi put. Sebe opisuje kao vrlo komunikativnu i društvenu osobu, stoga će joj uz glumačka uzbuđenja, upravo Midsummer Scene festival biti izvrsna prilika za upoznavanje novih ljudi, sklapanje prijateljstava, a možda i nove, buduće angažmane.

"Zaista se jako veselim svom prvom posjetu Hrvatskoj i prekrasnom Dubrovniku. O vašoj zemlji čula sam brojne pohvale i veoma sam uzbuđena iščekujući nastupe na Lovrjencu. Vjerujem da će sudjelovanje na ovogodišnjemMidsummer Scene festivalu za mene biti jedno divno iskustvo."

Shakespeare se u izvorniku opet vraća u Dubrovnik u šestom izdanju festivala Midsummer Scene nazvanomSezona ljubavi i mržnje. Festival će obilježiti upravo predstava Romeo i Julija. Režiser Sean Aita stavlja Veronu u mafijaški kontekst početka šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su buntovni tinejdžeri još bili velika novina u tradicionalnoj Italiji.

Iskusni deveteročlani ansambl uz Georgiu Christodoulou i Clementa Charlesa čine i Jenni Lea-Jones, Nicholas Limm, Alexander Varey, Richard Emerson, Amanda Osborne, Mark Elstob i Filip Krenus.

Festival Midsummer Scene osim nove premijere Romea i Julije, koja će imati 13 izvedbi na Lovrjencu, obiluje događanjima poput koncerata, cabareta, gostovanja te Držića na engleskom jeziku. Festival  je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.