Ovrhom do naplate duga od bolnice

Ovrhom do naplate duga od bolnice

Zvonimir Pandza/PIXSELL

Gradske tvrtke Vodovod, Čistoća i Sanitat od Opće bolnice Dubrovnik ni nakon višemjesečnih pregovora nisu uspjeli dogovoriti način naplate sedam i pol milijuna kuna dugovanja bolnice prema tim tvrtkama.

Sanacijski upravitelj bolnice dr. Jerko Ferri Certić je izjavio kako su dugovi nastali kroz dulji vremenski period te da uz spomenuta dugovanja prema tvrtkama u vlasništvu grada Dubrovnika, bolnica duguje i 30-ak milijuna kuna Hrvatskoj elektroprivredi i ostalim manjim dobavljačima. S dugovanjima bolnice upoznat je resorni ministar dr. Siniša Varga, ali i župan Dubrovačko-neretevanski Nikola Dobroslavić.
Ravnatelj bolnice dr. Ferri Certić tražio je da županija proda dio zemljišta bivšeg kompleksa takozvane stare bolnice koje je u vlasništvu županije kako bi se naplatila dugovanja, međutim, u županiji o tome ne žele niti čuti. "Ne može Vlada otet bolnicu županiji i onda tražit da županija sanira dugovanja bolnice". - izjavio je župan Nikola Dobroslavić. Opća bolnica Dubrovnik bi kao i sve takve ustanove u Hrvatskoj nakon sanacijskog perioda od tri godine trebala biti vraćena u vlasništvo županije.