Pet tisuća sudionika na Dubrovačkom karnevalu 2019.

Pet tisuća sudionika na Dubrovačkom karnevalu 2019.

Grad Dubrovnik

Jubilarni dvadeseti Dubrovački karnevo po svemu je nadmašio sva dosadašnja karnevalska izdanja. Od uobičajena četiri dana Dubrovački karnevo prerastao je u pravi manji festival, koji je trajao dvanaest dana. U osamnaest različitih karnevalskih događanja sudjelovalo je pet tisuća sudionika.

Dubrovački karnevo je svih dvadeset godina ponajviše posvećen djeci i mladima, čija se kreativnost i entuzijazam na najbolji mogući način nastavlja na višestoljetnu dubrovačku tradiciju maškaravanja.

Bogat i raznovrstan program ovogodišnjeg karnevala obuhvatio je brojne zabavne programe za djecu i odrasle uz nastupe animatora, žonglera, mađioničara i oslikavanje lica.

Uspjeh Dubrovačkog karnevala ogleda se i u činjenici da su se, uvažavajući uspješan koncept iz prethodih godina, stalno uvodili novi sadržaji, uvažavajući sugestije samih sudionika, ali i naših sugrađana. Tako su prošle godine u program uvedeni Valcer pod maskama na Stradunu, Dječja maškarata u Mokošici te  otvorenje Karnevala po posebnom scenariju primopredaje ključeva. Ove je godine održan Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula, koji se, osim karnevalske, naslanja na bogatu dubrovačku gastronomsku baštinu.

Ovogodišnji Dubrovački karnevo prvi je put u okviru svog programa ugostio Župski karnevo uz gostujuće maškarane skupine iz Hrvatske i inozemstva. S vodstvom Župskog karnevala dogovoren je zajednički nastup i u sljedećim godinama, kako bi dubrovačke karnevalske svečanosti iskoristile i enorman turistički potencijal, koji ova manifestacija zasigurno ima.