Petrunjela Pavić brončana na Europskom juniorskom prvenstvu

Petrunjela Pavić brončana na Europskom juniorskom prvenstvu

Hrvatski judo savez/ Rui Telmo Romao

Judašica Dubrovnika 1966. i hrvatska reprezentativka Petrunjela Pavić osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 78 kilograma Europskom juniorskom prvenstvu, koje se proteklog vikenda održalo u Finskoj u gradu Vantaau.

Pavić je turnir započela dominantnom pobjedom (wazari i ippon) protiv Talijanke Conti. U četvrtfinalu za Petrunjelu je u ovom trenutku presnažna bila mlada zvijezda IJF toura Portugalka Sampaio. Mlada Dubrovkinja se taktički dobro snašla sa Sampaio i uspjela ju natjerati na dvije kazne, no Portugalka je ipak slavila ipponom.

U iduće dvije borbe Petrunjela je pokazala svoju dominaciju, ali i višu razinu zrelosti nego lani. Pavić prošle godine na Europskom juniorskom prvenstvu u Sofiji nije prošla u drugi krug, a na mlađeseniorskom (U23) je prvenstvu u Gyoru ostala na korak do medalje (5. mjesto).

U repasažnom ogledu lakoćom je svladala (ippon) finsku predstavnicu Nykanen, a istim načinom (ippon) pobijedila je i Nizozemku Van Harselaar.

Ovo je prva europska medalja za Petrunjelu, pa je osmijeh na licu u potpuno bio opravdan.

"Dan je krenuo baš kako treba. Sve je krenulo super, a tako se na kraju i završilo. Prošle sam godine bila tako blizu medalji, no na kraju ju nisam osvojila. Ove sam godine iz tog razloga bila posebno motivirana. Znala sam da ovaj put neću izgubiti borbu za medalju. Osvojiti svoju prvu europsku medalju neponovljiv je osjećaj", rekla je Pavić.

Zadovoljan je bio i trener Mateo Semiz.

"Petrunjela je danas imala svoj dan, vidjelo se to od zagrijavanja. Bila je dominantna u svim borbama pa čak i u onoj koju je izgubila. Zbog toga sam bio uvjeren da će pobijediti u borbi za medalju, bez obzira na činjenicu da je poražena od Nizozemke dva puta ove godine", smatra Semiz.