Pločani se educirali o gradnji reciklažnih dvorišta i razdvajanju otpada

Pločani se educirali o gradnji reciklažnih dvorišta i razdvajanju otpada

Grad Ploče

U sklopu projekta Grada Ploča “Opremanje i građenje reciklažnog dvorišta u Pločama” u tom je gradu 13. ožujka 2019. godine udruga Sunce iz Splita održala radionicu o pravilnom odvajanju otpada u Dječjem vrtiću Ploče, kao i edukaciju u Osnovnoj školi Vladimira Nazora.

Zainteresirani građani o ovoj temi, kao i o značaju reciklažnog dvorišta mogli su čuti na edukativnoj tribini, koja se održala u Mini art prostoru Doma športova Ploča. Dogradonačelnik Ploča Ivan Marević istaknuo je kako su uvođenje efikasnog sustava za zbrinjavanje otpada korištenjem reciklažnih dvorišta i ispravno informiranje građana važni dijelovi u uspostavi cjelovitog sustava gospodarenja otpadom.

Edukativnoj tribini nazočili su i pločanski srednjoškolci, a predavanje u cilju stjecanja znanja o pravilnom odvajanju otpada, održao je i direktor Komunalnog održavanja Ploče Goran Štrbić.

Podsjetimo, projekt "Građenje i opremanje reciklažnog dvorišta u Pločama" vrijedan je 5.180.985 kuna, a očekivani rezultati su povećanje količine odvojeno prikupljenog otpada u reciklažnom dvorištu, te podizanje svijesti građana o odvojenom prikupljanju otpada i njihove spremnosti za sudjelovanjem u odvojenom prikupljanju korisnih sastavnica komunalnog otpada.