Počinje snimanje filma Robin Hood:Origins

Počinje snimanje filma Robin Hood:Origins Počinje snimanje filma Robin Hood:Origins

Foto: Marijana Puhjera/HRT

U Dubrovniku u ponedjeljak počinje snimanje filma "Robin Hood". U grad su već stigli glumci, a prema najavama trebao bi doći i jedan od producenata filma, slavni glumac Leonardo DiCaprio. Snimanje će trajati dva tjedna.

Ministar Gari Capelli i ministrica Nina Obuljen, uz izvršnog producenta E. Bennetta Walsha i redatelja Otta Bathursta na konferenciji na novinare najavili su početak snimanja filma Robih Hood:Origins.

Snimanje počinje u ponedjeljak, 20. veljače i trajat će do 6. ožujka, a odvijat će se na dijelu Straduna, u Posatu, istočnom ulazu u Grad odnosno Vratima od Ploča, Trgu oružja, u Ulici sv. Dominika, Ulici kneza Hrvaša te Vratima od Buže. Film režira Otto Bathurst, a jedan od producenata filma je i slavni glumac Leonardo DiCaprio. Budžet za ovaj film je 90 milijuna dolara, a dodatnih 100 milijuna uložit će se u njegovu promociju. 

Tijekom cijelog trajanja snimanja vodit će se računa da se kretanje unutar povijesne jezgre odvija uz što manje ometanja, a građani se mole na prilagodbu privremenoj regulaciji prometa. O planu snimanja i posebnim uvjetima koji će povremeno vrijediti za kretanje pješaka i vozila deteljnije informacije mogu se naći na mrežnim stranicama Grada Dubrovnika. 

Prvog dana snimanja, u ponedjeljak sva aktivnost odvijat će se na istočnom ulazu u povijesnu jezgru – na predjelu Vrata od Ploča, Trga oružja, na kamenom mostu u Ulici sv. Dominika te u Posatu, i to u vremenu od 10 do 18 sati. Ovaj predio bit će zatvoren za promet vozila od 9 sati, osim vozila hitnih i interventnih službi, dok će se pješaci periodično propuštati. Posebna napomena odnosi se na dostavna i opskrbna vozila, koja će tog dana do 9 sati morati napustiti povijesnu jezgru.
Snimanje se nastavlja u utorak i to na lokaciji u Posatu od 7 do 20 sati.
U srijedu kao i u četvrtak lokacija snimanja je Ulica sv. Dominika i most u podnožju tvrđave Revelin od 17 do 5 sati. Kao i prvog dana snimanja, pješaci će se periodično propuštati, dok će vrijediti zabrana prolaska vozila, osim hitnih i interventnih službi. 
U petak snimanje će se odvijati na nekoliko lokacija: Vratima od Ploča, Trgu oružja, Ulici sv. Dominika, ali i na Vratima od Pila (ulaz u park), te na Stradunu u razdoblju od 15 do 3 sata. 
Početkom drugog tjedna snimanja 27. veljače lokacije snimanja su Ulica kneza Hrvaša, Vrata od Buže i Stradun od 7 do 19 sati. 
Na Stradunu će se snimati tijekom tri dana: 28. veljače, te ponovno 1. i 4. ožujka; sva tri dana od 7 do 19 sati. Pješaci će se usmjeravati Ulicom od Puča. 
Ostatak snimanja otpada na Posat gdje će se snimati 2., 3. i 6. ožujka.