Pokreni se!

Pokreni se!

U interaktivnom natjecanju tročlane ekipe trebale su na zadanim punktovima prikupiti plodove Konavala i donijeti ih na bazno mjesto u Izletište Đivanović u Ljutoj

Na timskoj biciklističkoj igri ''Istraži Konavle'', organiziranoj u nedjelju 22. rujna u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, sudjelovalo je 30 biciklista. Prvo mjesto podijelile su tri ekipe – Svemirski letači, Triatlon Herceg Novi i Istraživači. U interaktivnom natjecanju tročlane ekipe trebale su na zadanim punktovima prikupiti plodove Konavala i donijeti ih na bazno mjesto u Izletište Đivanović u Ljutoj.
Dan prije, u subotu, organizirane su poslijepodne pješačke i planinarke ture i to pješačkom stazom Cavtat – Radovčići i planinarenje u Sniježnicu, a ujutro se u Cavtatu moglo dobiti više informacija o svim aktivnostima i projektu. Naime, manifestacija ''Pokreni se – istraži Konavle'' organizirana je u sklopu projekta INTERMODAL, kojeg, kao jedan od partnera, na području Dubrovačko-neretvanske županije provodi Regionalna razvoja angencija DUNEA.
Partneri manifestacije bili su još Općina Konavle, Agroturizam Konavle, Turistička zajednica Općine Konavle, Biciklistički klub ''Konavle'',  Hrvatsko - planinarsko društvo ''Sniježnica'' i Hrvatska gorska služba spašavanja. DUNEA i u narednim godinama, u Tjednu mobilnosti, namjerava organizirati slična događanja i u drugim dijelovima županije.