Policija i HAK s djecom

Policija i HAK s djecom

Djeca su na praktičan način imala priliku učiti o pravilnom korištenju nogostupa, prolasku preko raskrižja, prelasku ceste, kao i riziku prolaska ceste između parkiranih vozila

U sportskoj dvorani OŠ „Marin Držić“, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji sa HAK-om djeci iz vrtića Ciciban i Kono, kao i učenicima prvih razreda OŠ Marin Držić, prezentirali su program za sigurnost djece u prometu, pod nazivom „Vidi i klikni“.
Riječ je o programu koji kao metodu učenja koristi rad, igru i osobno iskustvo – pokazivanjem i vježbanjem. Program se odvijao uz pomoć didaktičkih pomagala, automobila na napuhavanja i električnog automobila kao kulise. Koncept programa „Vidi i klikni“ je usvajanje praktičnih informacija, spoznaja i znanja o sigurnom načinu ponašanja djece u prometu u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu.
Djeca su na praktičan način imala priliku učiti o pravilnom korištenju nogostupa, prolasku preko raskrižja, prelasku ceste, riziku prolaska ceste između parkiranih vozila a simulirana im je i posljedica neupotrebe sigurnosnih pojaseva u slučaju naglog kočenja prilikom vožnje u automobilu. Tu su prezentaciju imala prilike vidjeti i djeca vrtića Pčelica u Mokošici, kao i učenici prvih razreda OŠ Mokošica.