"Pomoć u kući" i u Blatu

"Pomoć u kući" i u Blatu

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pročelnica za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić i vijećnica Županijske skupštine Luce Gvozden posjetili su Općinu Blato i Dom za psihički bolesne odrasle osobe Blato

S načelnikom Općine Blato Antom Šeparovićem te ravnateljicom Doma Katijom Bore i njezinim suradnicima razgovarali su o pokretanju programa međugeneracijske solidarnosti „Pomoć u kući“ na području općine Blato. S obzirom na potrebe osoba starije životne dobi koje žive same u svojim domovima u Blatu i okolnim mjestima  osoblje Doma uz podršku Općine počet će u 2014. godini pružanje usluga iz programa međugeneracijske solidarnosti „Pomoć u kući“.
Programi međugeneracijske solidarnosti usmjereni su prema izvaninstitucionalnim oblicima skrbi. Dubrovačko-neretvanska županija podupire provedbu ovih programa na tom području. U županiji je tim oblicima skrbi o starijim osobama  obuhvaćeno više od 700 osoba starije životne dobi.  Iz proračuna za 2014. godinu županija će podržati provedbu programa međugeneracijske solidarnosti „Pomoć u kući“ u općini Blato.