Pomoć za specijalnu bolnicu Kalos

Pomoć za specijalnu bolnicu Kalos

Župan Nikola Dobroslavić održao je radni sastanak sa zamjenicom ravnatelja Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Kalos“ iz Vela Luke Madom Visković Penić, predsjednikom Upravnog vijeća „Kalosa“ Markom Potrebicom te novinarom i predsjednikom udruge „Delfin“ Hrvojem Belamarićem.

Belamarić je nedavno organizirao prikupljanje donacija za nabavu 350 tisuća kuna vrijednog specijalnog bolničkog kombija za „Kalos“ u kojemu je bio na liječenju kao osoba s invaliditetom. Na sastanku sa županom Belamarić je pohvalio kvalitetu usluge „Kalosa“ te je rekao kako ta ustanova zasigurno ima ogroman potencijal. Kazao je kako zna za teškoće u kojima se ustanova nalazi te da će i on pomoći da se „Kalos“ održi i da napreduje.
Župan je zahvalio Belamariću na donaciji te se složio kako je „Kalos“ perspektivna ustanova. Naveo je da je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u koordinaciji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA, odabralo projekt razvoja „Kalosa“ kao jedan od 32 projekta u Hrvatskoj koji će primiti tehničku pomoć za pripremu projekata za financiranje iz strukturnih fondova Europske unije.  Također, kazao je Belamariću da je i njegova, kao i pomoć svih onih koje žele boljitak „Kalosu“ dobrodošla.