Poreznici i carinici provjeravaju taksiste, male trgovce, frizere...

Poreznici i carinici provjeravaju taksiste, male trgovce, frizere...

Radio Dubrovnik

Od petka do srijede, 3. do 8. svibnja, carinici i poreznici provodit će pojačane nadzore fiskalizacije na području cijele Republike Hrvatske, a na red su došle taksi službe, trgovine na malo na štandovima i placama te frizerski saloni i saloni ljepote , najavilo je Ministarstvo financija.

Ističu kako je riječ o redovnim nadzornim aktivnostima kako bi spriječili sivu ekonomiju i zaštitili Državni proračun i porezne obveznike koji uredno ispunjaju svoje porezne obveze.

"Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici Carinske i Porezne uprave, pored pojačanih nadzora fiskalizacije, provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Time se putem web aplikacije 'Fiskalizacija' na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu. Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr", ističu iz Ministarstva.