Poskupljuje voda sa 6,85 na 10,97 kn

Poskupljuje voda sa 6,85 na 10,97 kn

Davor Puklavec/PIXSELL

Sukladno Uredbi o izmjenama i dopunama uredbe o visini naknade za korištenje voda, koju je donijela Vlada i Zakonu o financiranju vodnog gospodarstva, Vodovod Dubrovnik korigirao je cijene vode od 1. travnja ove godine.

U skladu s novim zakonskim uvjetima, Vodovod Dubrovnik fiksni dio cijene javne vodoopskrbe  povisio je na 10,97 kuna s dosada prosječnih 6,85 kuna. Iz Vodovoda poručuju kako će za socijalno ugrožene cijena biti 6,58 kn.
Usprkos korekcijama koje je Vodovod Dubrovnik bio dužan provesti, nove cijene vode za kućanstvo  u Dubrovniku još uvijek spadaju među najniže u Hrvatskoj. Novim cjenikom Vodovoda uvodi se posebna kategorija „poslovni korisnici od općeg interesa“ u koju spadaju bolnica, škole, vrtići, vatrogasci, kao i ustanove zdravstvene zaštite. Visina varijabilnog dijela cijene vode za te ustanove smanjuje se za 47 % te će iznositi 3,76 kuna.
Kako navode u dubrovačkom Vodovodu „Odlukom o novim cijenama ispunjena je obveza Vodovoda Dubrovnik prema novim zakonskim odredbama, uz maksimalno poštovanje svih socijalnih skupina, kao i održivosti cjelokupnog vodoopskrbnog sustava.“