Posveta novoizgrađene crkve Svetog Antuna

Posveta novoizgrađene crkve Svetog Antuna

Davor Puklavec/PIXSELL

Posveta novoizgrađene crkve sv. Antuna u Korčuli bit će danas u 19 sati. Svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje s posvetom crkve predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Nova crkva sv. Antuna pripada župi sv. Marka u Korčuli, a izgrađena je u nešto više od dvije godine.

Crkva je izravno povezana s pripadajućim pastoralnim centrom u sklopu kojega se nalazi višenamjenska dvorana za susrete i druge sadržaje, a pastoralni centar će se naknadno uređivati. Uz pastoralni centar izgradit će se dječje igralište s različitim sadržajima te parking za automobile.
Zemljište na kojem je izgrađena crkva i pastoralni centar Republika Hrvatska darovala je Dubrovačkoj biskupiji, odnosno župi sv. Marka, a riječ je o području na kojem je bio bivši vojni kompleks. Kamen temeljac blagoslovio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić pirje dvije godine, a sam kamen je dio raketiranog kamenog križa sa Srđ koji je blagoslovio sv. Ivan Pavao II., za vrijeme svog pastirskog pohoda Dubrovniku 2003. godine. Crkva sv. Antuna u Korčuli prva je veća crkva koja se iz temelja gradi na području Dubrovačke biskupije nakon više desetljeća.