Potpisan ugovor za energetsku obnovu OŠ Marina Držića

Potpisan ugovor za energetsku obnovu OŠ Marina Držića

Grad Dubrovnik

Nastavlja se ciklus obnove pedagoških ustanova na području Grada Dubrovnika pa je tako gradonačelnik Mato Franković u ime Grada potpisao i četvrti ugovor za energetsku obnovu ove godine, ovaj put za obnovu Osnovne škole Marina Držića.

Energetska obnova škole vrijedna je 606.250,79 kuna (uključujući PDV), a investicija se sufinancira bespovratnim sredstvima EU fondova u iznosu od 42 posto. U ime zajednice ponuditelja ugovor o izvođenju radova potpisao je Miho Klečak.

U zgradi OŠ Marina Držića od 5. do 8. razreda zamijenit će se i izolirati dotrajali krov zgrade, vanjski zidovi te će se ugraditi solarni sustav za pripremu potrošne tople vode. Projektom je predviđena i ugradnja sustava za daljinsko očitanje potrošnje energenata i uvođenje novog naplatnog mjernog mjesta. Završetkom radova i ova škola će iz energetskog razreda C prijeći u razred B, a ukupna ostvarena ušteda za grijanje objekta će iznositi 50,42 posto.

"Ovo je četvrta pedagoška ustanova na području Grada Dubrovnika za koju potpisujemo ugovor za energetsku obnovu od početka ove godine, što je iznimno velik i zahtjevan posao. Završili smo s Lapadskom školom, nakon čega nastavljam s još dvije škole i dva vrtića. Hvala DURA-i koja je odradila veliki posao, našem Upravnom odjela za europske fondove i međunarodnu suradnju bez kojeg ovo sve ne bi bilo moguće odraditi, zamjenici Tokić koja prati sve velike investicije Grada Dubrovnika, našim upravnim odjelima za izgradnju i upravljanje projektima te za obrazovanje i sport. Snaga nije nikada u pojedincu, jer čovjek sam ne može ništa napraviti, snaga je u timu i zato zahvaljujući uspješnom timu gradske uprave i ravnateljicama škola i vrtića vide se rezultati posla kojeg radimo", kazao je gradonačelnik Mato Franković u prigodi potpisivanja ugovora.

Ravnateljica OŠ Marina Držića Zrinka Capor pojasnila je kako će se obnoviti stara zgrada koja je građena 1963. godine.

"Krov nam je dotrajao i treba ga promijeniti kao i fasadu. Željno očekujemo i energetsku obnovu škole za djecu s posebnim potrebama. Nadam se da će ovi radovi proteći uspješno i da ćemo što prije doći do željenog cilja", rekla je ravnateljica Capor.

Izvođač se obvezuje radove završiti u roku od 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Grad Dubrovnik ujedno priprema i drugu fazu energetske obnove OŠ Marina Držića s obzirom da prvom nije obuhvaćena cijela škola.

DRŽIĆ ENERGETSKA

Preuzmite datoteke

DRŽIĆ ENERGETSKA 1,0 MB