Potpore za poljoprivrednike u županiji

Potpore za poljoprivrednike u županiji

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Ministarstvo poljoprivrede, u suglasnosti s Europskom komisijom, odobrilo je Program potpora male vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje do 2020. godine.

Godišnje se za male potpore u poljoprivredi planira utrošiti oko 800.000 kn. Potpore će se davati, između ostalog, za male kapitalne investicije u poljoprivredi, podizanje trajnih nasada, subvencije po danim kreditima, stočarstvo, promidžbu i prodaju županijskih poljoprivrednih proizvoda, stvaranje prepoznatljivih proizvoda, poticanje rada zadruga i udruga, te zaštitu biološke i krajobrazne raznolikosti. Prema nadležnim EU uredbama, korisnici programa će u trogodišnjem razdoblju moći ostvariti maksimalan iznos malih potpora u protuvrijednosti od 15.000 eura.
Na temelju odobrenog Programa, Dubrovačko-neretvanska županija namjerava u ožujku objaviti javni poziv za dodjelu potpore. Prijavni obrasci će biti dostupni na internetskim stranicama županije, a prijave na natječaj u 2016. godini trebali bi se primati do kraja studenog, odnosno do utroška sredstava.