Povjerenstvo odlučilo; Orlanda Tokić nije u sukobu interesa

Povjerenstvo odlučilo; Orlanda Tokić nije u sukobu interesa

Grgo Jelavic/PIXSELL

Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić nije u sukobu interesa. Povjerenstvo je donijelo odluku kako Tokić nije prekršila Zakon o sprječavanju sukoba interesa, jer u trenutku izrade idejnog projekta nije vršila javnu dužnost, niti je donosila odluke vezano uz trgovačko društvo 'Primorje gradnja'.

Službena objava Povjerenstva dogodit će se kad Povjerenstvo napiše i donese Akt, a to neće biti prije idućeg tjedna. Dotad, zamjenica Tokić dobila je, po mišljenju Povjerenstva, svojevrsnu uputu kako bi se i ubuduće suzdržavala u bilo kakvim postupcima s gospodarskim subjektima, a to uključuje i navedenu tvrtku 'Primorje gradnja'. 

Podsjetimo, na sjednici Gradskog vijeća s dnevnog reda skinuta je točka o prodaji 700m2 kvadratnih gradskog zemljišta jednoj građevinskoj tvrtki, te je na vidjelo izišlo kako je navedena tvrtka prodala neizgrađene stanove, a projektantica je bila upravo Orlanda Tokić, koja je prozvana od oporbenih vijećnika zbog navodnog pogodovanja. Gradonačelnik Mato Franković odlučio je zamjenicu Tokić suspendirati do odluke Povjerenstva za sukob interesa, i izuzeti je od svih dužnosti zamjenice.