Povodom 165. rođendana u Cavtatu interaktivna šetnja "Bukovčev Cavtat"

Povodom 165. rođendana u Cavtatu interaktivna šetnja "Bukovčev Cavtat"

Radio Dubrovnik

Muzeji i Galerije Konavala obilježavaju 165. rođendan velikana Vlaha Bukovca (4. srpnja 1855. - 4. srpnja 2020.), povodom čega je danas organizirana interaktivna šetnja "Bukovčev Cavtat" s polaznom točkom kod Bogišićevog spomenika u 10 sati, kao i dječja radionica u 10.30.

"Pozivamo sve na interaktivnu šetnju po svim važnijim cavtatskim točkama na kojima je Vlaho Bukovac ostavio traga. Prošetat ćemo od Zbirke Baltazara Bogišića, župne crkve sv. Nikole i pinakoteke do samostanske crkve Gospe od Snijega i upoznati se s arhitektonsko-urbanističkim intervencijama koje je Bukovac ostavio rodnome gradu. U neke od navedenih institucija možda nećemo imati prilike ući, ali saznat ćemo nešto više o kontekstu Bukovčevih djela koja se u njima nalaze", ističu organizatori.

Od 10.30 slijedi potom edukativno-likovna radionica za djecu "Mapirajmo Bukovčev Cavtat".

"Draga djeco, prošetajmo zajedno Cavtatom po mjestima koja su obilježena Bukovčevim djelima i intervencijama i izradimo mapu Bukovčevog Cavtata. Na unaprijed pripremljenoj mapi Cavtata uz kolažiranje, docrtavanje i dopisivanje naznačit ćemo sva važna mjesta na kojima je Vlaho Bukovac ostavio trag. Igrajmo se i učimo! Vidimo se u subotu!", kažu iz Muzeja i Galerije Konavle.