Poziv na edukaciju "Kritičko čitanje kao osnova kritičkog razmišljanja"

Poziv na edukaciju "Kritičko čitanje kao osnova kritičkog razmišljanja"

Udruga Bonsai

Danas u 17 sati u prostorijama DURA-e Udruga Bonsai organizira besplatnu edukaciju za mlade, ali i ostale građane grada Dubrovnika, koju će voditi Ivan Matić, diplomirani politolog s magisterijem s Odjela za nacionalizam Central European University-a u Budimpešti.

Zašto bi kritičko čitanje uopće bilo važno mladim ljudima?

U sve povezanijem svijetu u kojem nikada lakše nije bilo dijeliti (kako provjereni, tako i neprovjereni) sadržaj, iznimno je važno znati i čitati i pročitati.

Svi smo mi, a napose mlade generacije, suočeni na dnevnoj bazi s ogromnom količinom informacija, polu-informacija, različitih misljenja, činjenica, mišljenja predstavljenih kao činjenice...

U toj kakofoniji važno je moći razlikovati bitno od nebitnoga te propitivati ponuđene informacije bez automatskog usvajanja i reproduciranja.

Okosnica radionice kritičkog čitanja je postavljanje pitanja 'Zašto?' te odgovaranje na to pitanje kroz argumentiran razgovor u tolerantnom okruženju uvažavanja različitih mišljenja.

Ova radionica dio je kompleta radionica koje su dio projekta Centar za mlade Dubrovnik u svrhu povećanja informiranosti i uključivanje mladih u političke procese a uključuju još i "Aktivizam u zajednici", "Vrijednosti i ciljevi suradnje", "Od problema do legitimnog prijedloga", "Pripremanje mladih za modeliranje rada Gradskog Vijeća GD" te aktualno modeliranje sjednice Gradskog Vijeća GD po definiranom dnevnom redu u realnim uvjetima.