Poziv pelješkim vinarima na manifestaciju "Vina od davnina"

Poziv pelješkim vinarima na manifestaciju "Vina od davnina"

Facebook

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva u Ministarstvu poljoprivrede (nekadašnja Savjetodavna poljoprivredna služba) uputila je poziv vinarima koji proizvode vina od izvornih domaćih vinskih sorata loze za sudjelovanje na 3. reviji takvih vina.

Ona će se pod nazivom „Vina od davnina“ ukoliko epidemiološke prilike dopuste održati 18. i 19. svibnja ove godine u galeriji „Lauba“ u Zagrebu.

Ususret toj reviji, kako je uobičajeno, prethodilo je ocjenjivanje uzoraka vina pristiglih iz svih vinogradskih krajeva Hrvatske, među kojima su i vrhunska vina proizvedena od autohtone sorte plavac mali, koje je na ocjenjivanje uputilo 20-ak peljeških vinara.

Vinsku manifestaciju „Vina od davnina“ kojoj je svrha afirmacija i promidžba vrhunskih hrvatskih vina zaštićenog zemljopisnog podrijetla, među njima dingača, postupa i vrhunskih plavaca s Pelješca, dosad je podržalo 70 hrvatskih vinara sa 150 svojih vrhunskih vina. Proizvođačima vina izvornih hrvatskih sorata omogućeno je i izlaganje palete svojih vina i objava u katalogu manifestacije.