Predavanje Ivane Grkeš o Rupi Kaur i njenim cvjetovima

Predavanje Ivane Grkeš o Rupi Kaur i njenim cvjetovima

Matica hrvatska

Ogranak matice hrvatske u Dubrovniku poziva na predavanje koje će održati magistra komparativne književnosti Ivana Grkeš s temom "Rupi Kaur i njezini cvjetovi''. Predavanje će se održati večeras u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Rupi Kaur, američka pjesnikinja indijskog porijekla, upravo je obilježila pet godina od objave na internetu svoje prve zbirke poezije pod naslovom "Med i mlijeko". Prozvana je instagram pjesnikinjom (instagrampoet), a njezina zbirka izazvala je veliko zanimanje u svijetu mladih.

Upravo je Rupi Kaur dio internet generacije koja svoju umjetnost predstavlja kroz nove medije. Stekla je u vrlo kratkom vremenu nevjerojatnu popularnost diljem Amerike, ali i ostalih kontinenata, te su njezine zbirke prevedene na više od 50 jezika.

Uz pjesništvo, bavi se i slikarstvom koje nadopunjuje ono o čemu piše. Teme koje zaokupljuju njezinu maštu i emociju su ljubav, odnosi, roditeljstvo kroz prilagodbu u novoj okolini i pronalaženje vlastitog mjesta u globaliziranom svijetu.