Predstavljena aplikacija cavtatske tradicije karnevala

Predstavljena aplikacija cavtatske tradicije karnevala Predstavljena aplikacija cavtatske tradicije karnevala

Muzeji i galerije Konavala

Promocija mobilne aplikacije "Tradicija karnevala u Cavtatu", koja je dostupna na sedam karnevalskih lokacija u Cavtatu, održana je u četvrtak u Kući Bukovac. Učitavanjem QR koda na određenoj lokaciji može se dohvatiti sadržaj koji tumači karnevalske tradicije toga mjesta.

Aplikacija je svojevrsna baza podataka koja će se nadograđivati kako bi i sama lokalna zajednica mogla doprinositi sadržaju.

Ovakav način prezentacije uvjetovan je nedovoljnim prezentacijskim prostorom u Cavtatu gdje bi se obrađivale zavičajne teme. Muzej se širi na virtualni svijet, a u realizaciji ovoga projekta financijski je pomogla Turistička zajednica Općine Konavle.

Na promociji su sudjelovali Petra Kralj Fox kao idejni začetnik projekta, Maris Stanović koja je interpretirala specifičnosti karnevala u Cavtatu i pojasnila rad aplikacije te ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić.

Na kraju se uzvanicima obratila predstavnica Turističke zajednice Općine Konavle Lucija Vezilić, a polaznici likovnih radionica Kuće Bukovac uveličali su promociju kostimima koje su samostalno izradili tijekom godine.