Predstavljena monografija „Katedrala Gospe Velike u Dubrovniku“

Predstavljena monografija „Katedrala Gospe Velike u Dubrovniku“ Predstavljena monografija „Katedrala Gospe Velike u Dubrovniku“

Monografija „Katedrala Gospe Velike u Dubrovniku“ u nakladi Gradske župe Gospe Velike i Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu, predstavljena je sinoć, u Dubrovačkoj katedrali.

  Ovo  monografsko izdanje na preko 600 stranica su, uz uvodnu riječ katedralnog župnika don Stanka Lasića, predstavili recezent   Joško Belamarić, urednica izdanja  Katarina Horvat-Levaj,  Ivica Prlender i Željka Čorak. U programu su sudjelovali klapa Subrenum, koja otpjevala pjesmu „Siđi k nama majko naša“ Krešimira Magdića, i Katedralni madrigalisti.  Monografija je plod višegodišnje suradnje Gradske (katedralne) župe Gospe Velike iz Dubrovnika i Instituta za povijest umjetnosti iz Zagreba koji je vodio arheološka istraživanja podzemlja katedrale i čiji se stručnjaci aktivno bave dubrovačkim temama od samoga osnutka Instituta prije pedeset godina. Tristota obljetnica dovršetka katedrale i četristota obljetnica rođenja Stjepana Gradića bile su povod da se na jednome mjestu okupe i objave sve dosadašnje spoznaje o kulturno-umjetničkoj povijesti ove reprezentativne barokne građevine.