Preminuo novinar, voditelj i urednik Dubravko Cota

Preminuo novinar, voditelj i urednik Dubravko Cota

Radio Dubrovnik

Napustio nas je dragi kolega i prijatelj Dubravko Cota. U svom dugogodišnjem novinarskom putu dijelili smo zajedno desetljeća u eteru, raznim programskim izazovima ali i u onom što će nam ostati u nezaboravnim sjećanjima – lijepa druženja i izvan usko profesionalnih obveza.

Bio je urednik i voditelj brojnih emisija koje su imale izdvojeno mjesto i odjek među slušateljima. Dao je svoj novinarski doprinos tijekom Domovinskog rata, bio je dugogodišnji urednik Redakcije, urednik Dnevnika, voditelj jedne od prvih kontakt emisija Radio Dubrovnika Otvoreni studio i, najposlije, tjedne emisije Pogledi više od trideset godina.

Ostavio je i važan trag u javnom i posebno sportskom životu Grada, kao pročelnik za kulturu, obrazovanje i sport, urednik Lausa, član Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara i Zavoda za obnovu Dubrovnika, a svoju ljubav prema sportu ugradio je u Vaterpolo kluba Jug i NK GOŠK-Jug.

Rastankom s Dubravkom Cotom, dubrovački medijski prostor, a posebice onaj radijski, ostao je bez prepoznatljive novinarske i voditeljske osobnosti koju je ostvario u programima Hrvatskog radija Radio Dubrovnika gdje je zaslužio mirovinu.