Prevencijom protiv ovisnosti

Prevencijom protiv ovisnosti

U natjecanju je sudjelovalo 17 škola, odnosno 34 učenika. Pobjednici su Osnovna škola Ston koja je osvojila prvo mjesto i Osnovna škola Antun Masle iz Orašca koja je dobila drugu nagradu

U sklopu preventivnog projekta „Stop droga-alkohol, prednost biram život“, danas je u amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku organizirana aktivnost pod nazivom „Znanjem protiv ovisnosti“. Povodom  je bio Međunarodni dan djeteta koji se tradicionalno obilježava 20. studenog.
Aktivnost je inicirala Služba policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske uz podršku Županije dubrovačko-neretvanske i Grada Dubrovnika. S ciljem poticanja djece da se znanjem suprotstave problemu ovisnosti, organizirano je natjecanje u znanju učenika osnovnih škola s područja županije i grada. Natjecanje je nastavak preventivnih aktivnosti koje Policijska uprava poduzima s ciljem zaštite djece i mladih, razvijajući njihovu svijest o štetnim posljedicama i odgovornosti kada su u pitanju opijati.
U natjecanju je sudjelovalo 17 škola, odnosno 34  učenika. Pobjednici su Osnovna škola Ston koja je osvojila prvo mjesto i Osnovna škola Antun Masle iz Orašca koja je dobila drugu nagradu. Pobjednicima natjecanja prigodne nagrade uručili su zamjenik župana Davorko Obuljen i zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, a svim školama, sudionicima natjecanja, zahvalnice je uručio voditelj Službe policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Nikola Nalbani.