Prihod od zidina proračunu Grada?

Prihod od zidina proračunu Grada?

Zvonimir Pandza/Vecernji list

Ukoliko predložene izmjene zakona stupe na snagu prestat će vrijediti svi pravni poslovi sklopljeni između grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine, na temelju kojih je tom društvu povjereno upravljanje, korištenje i gospodarenje zidinama

Izmjenama i dopunama Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika prihod od dubrovačkih zidina trebao bi biti uplaćivan u proračun grada Dubrovnika – prijedlog je Ministarstva kulture. Ukoliko predložene izmjene zakona stupe na snagu prestat će vrijediti svi pravni poslovi sklopljeni između grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine, na temelju kojih je tom društvu povjereno upravljanje, korištenje i gospodarenje zidinama.
Naime, danom stupanja na snagu ovoga Zakona grad Dubrovnik preuzima poslove upravljanja, korištenja i gospodarenja zidinama te stječe pravo na sve prihode po toj osnovi – stoji u članku 37. Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika koje je Ministarstvo kulture uputilo na ocjenu drugim ministarstvima hrvatske Vlade.
Prema tom prijedlogu Zavod za obnovu Dubrovnika financirat će se sredstvima osiguranima u proračunu Grada Dubrovnika u visini od 50 posto od ukupnoga neto prihoda koji Grad ostvari od prodaje ulaznica za obilazak gradskih zidina.