Prijavite se na edukaciju o tradicijskim suhomesnatim proizvodima!

Prijavite se na edukaciju o tradicijskim suhomesnatim proizvodima!

Općina Konavle

Agroturizam Konavle u suradnji s Općinom Konavle u ponedjeljak i utorak, 18. i 19. studenoga u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, od 16.30 do 21 sat organizira edukaciju na temu "Tradicijski suhomesnati proizvodi za agroturističku trpezu".

Edukaciju će održati profesor s Agronomskog fakulteta u Zagrebu Danijel Karolyi.

U ponedjeljak 18. studenoga obradit će se sljedeće teme: mogućnosti i gospodarski značaj prerade mesa na gospodarstvu; tradicionalni mesni proizvodi; čimbenici kakvoće trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode te osnovni principi prerade mesa.

U utorak 19. studenoga predavač će se posvetiti: tehnologiji prerade mesa na OPG-u; kakvoći i sigurnosti proizvoda; izgradnji i opremanju objekta za preradu mesa na OPG-u i legalizaciji objekta.

Stoga se pozivaju svi, koji proizvode suhomesnate prizvode ili namjeravaju otvoriti objekt za proizvodnju i preradu suhomesnatih proizvoda, da dođu na predavanje. Polaznicima teoretskog dijela predavanja bit će ponuđen i praktični nastavak edukacije.

Edukacija je prva od ukupno četiri koja će se provesti u narednom periodu i dio je ciklusa edukacija koje Agroturizam Konavle realizira uz potporu Ministarstva turizma pod nazivom "Edukacijom do vlastitih ideja", a s ciljem podizanja razina specifičnih znanja i vještina.

Projektom se želi doprinijeti edukaciji poduzetnika ruralnog turizma i potencijalnim poduzetnicima koji će svojim primjerom i uspješnim poslovanjem doprinijeti daljnjem razvoju ruralnog turizma u Konavlima i ostalim područjima Dubrovačko-neretvanske županije.

Edukacije su otvorenog tipa namjenjene svima, a prvenstveno aktualnim i potencijalnim vlasnicima OPG-a i malih poslovnih subjekata. Za sve sudionike edukacije su besplatne, no kako je broj sudionika na pojedinim predavanjima ograničen potrebno je dolazak potvrditi na e-mail: ured@agroturizam-konavle.hr