Projekt "ReDu": Saznajte o utjecaju otpada na biljni i životinjski svijet

Projekt "ReDu": Saznajte o utjecaju otpada na biljni i životinjski svijet

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik poziva na predavanje u sklopu projekta "ReDu - provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika" u srijedu 22. svibnja u hotelu Hilton Imperial u 10:30 sati.

Tema predavanja bit će "Utjecaj otpada na biljni i životinjski svijet", a predavat će voditeljica Odjela za zaštitu, održavanje i promicanje Javne ustanove Rezervat Lokrum Marija Crnčević.

Naime, radi se o projektu ukupne vrijednosti 1.386.980 kuna, od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. sufinancira 1.178.933 kuna.

Projektom "ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika" i provedbom njegovih aktivnosti želi se doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada.

Projekt predviđa niz informativno-izobraznih aktivnosti kojima će se građane grada Dubrovnika, kao glavnu ciljnu skupinu, cjelovito informirati i upoznati s ciljevima gospodarenja otpadom te ih motivirati za njihovo ostvarivanje.