Projekt "ReDu": Staša Puškarić govori o održivom razvoju

Projekt "ReDu": Staša Puškarić govori o održivom razvoju

Grad Dubrovnik

U sklopu projekta "ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika", u utorak, 4. i srijedu, 5. lipnja u hotelu Hilton dr. sc. Staša Puškarić održat će dva predavanja.

Najprije će u utorak 4. lipnja u 13.30 sati održati predavanje "Govorimo o održivom razvoju", a dan kasnije u iste ure predavanje "Nove tehnologije zbrinjavanja otpada".

Dr. sc. Staša Puškarić profesor je u trajnom zvanju visokoškolke ustanove RIT Croatia gdje od 2001. nosi kolegije vezane uz znanost o okolišu. Osim akademskog rada, profesor Puškarić istaknuti je znanstvenik s nizom objavljenih radova.

Zahvaljujući upravo svom istraživačkom radu sudjelovao je i u dokumentarnom filmu "Ice on Fire" producenta i naratora Leonarda DiCapria, koji je svoju premijeru uz ovacije imao 22. svibnja na filmskom festivalu u Cannesu, dok se službena svjetska premijera na HBO-u očekuje 11. lipnja.

Film "Ice on Fire", koji je i prije službenog prikazivanja izazvao veliko zanimanje javnosti, bavi se klimatskim promjenama i zagađenjem okoliša, a nudi i neka progresivna rješenja.

Projekt "ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika" ukupno je vrijedan 1.386.980 kuna, od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. sufinancira 1.178.933 kuna. Projekt predviđa niz aktivnosti koje će doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada.