Projekte Grada za održivi turizam podržao i predsjednik AIDA Cruises

Projekte Grada za održivi turizam podržao i predsjednik AIDA Cruises

Grad Dubrovnik

Predsjednik AIDA Cruises Felix Eichhorn susreo se s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem i zamjenicom Jelkom Tepšić te izrazio potporu nastojanjima Grada Dubrovnika u što boljem upravljanju posjetiteljima s brodova na kružnim putovanjima.

Flotu AIDA Cruisesa čini 13 brodova, kojima je Dubrovnik važna luka i stoga su spremni, kako je rekao predsjednik Eichhorn, na suradnju s Gradom i dogovor o svim bitnim pitanjima. I njihova je želja, kako je kazao, da gosti s njihovih cruisera imaju najbolji doživljaj Dubrovnika, a da pritom ne ugrožavaju domaće stanovništvo. Podržali su i uvođenje shuttle bus prijevoza putnika s brodova do Pila novim zglobnim autobusima, što će smanjiti gužve na prometnicama.

Gradonačelnik ga je upoznao i s novim pravilima za zaustavljanje putničkih autobusa na Pilama koji će od iduće godine morati unaprijed rezervirati i platiti mjesto u točno definiranom terminu te o planovima gradnje putničkog terminala u luci.

Felixa Eichhorna zanimalo je i hoće li u budućnosti biti moguće brodove u dubrovačkoj luci priključiti na struju te ga je gradonačelnik Franković izvijestio kako je započeo proces suradnje s HEP-om po pitanju ugradnje nove trafostanice koja bi bila dostatna za opskrbu cruise brodova električnom energijom, a što će podići i ekološku razinu.