Projekti za zapošljavanje

Projekti za zapošljavanje

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Dubrovnik na području Dubrovačko-neretvanske županije zabilježen je porast sezonskog zapošljavanja od 5,8% u prvih 11 mjeseci 2013. godine u odnosu na 2012. godinu

U Velikoj vijećnici u Dubrovniku održana je 4. glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržišta rada i ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije. Zamjenik predsjednice Partnerskog vijeća Marije Vučković i pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Dubrovnik Dasen Jasprica iznio je izvješće o stanju i procesima na tržištu rada na području Dubrovačko-neretvanske županije u 2013. godini.
Jasprica je tom prigodom istaknuo da je u periodu od siječnja do studenog 2013. godine zabilježen prosječan rast nezaposlenosti od 6% na području županije, ali da se bilježi porast zapošljavanja osoba iz evidencije HZZ-a za 12,3%. Najtraženija zanimanja na našem području u protekloj godini bila su iz turističkog sektora: konobar/ica, čistač/ica, i sl.
Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Dubrovnik na području Dubrovačko-neretvanske županije zabilježen je porast sezonskog zapošljavanja od 5,8% u prvih 11 mjeseci 2013. godine u odnosu na 2012. godinu. Stručni savjetnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Lukša Hladilo predstavio je 16 projekata u raznim fazama pripreme i provedbe, kojima su nositelji i partneri članovi Partnerskog vijeća.