Promocija dječje slikovnice Ane Bašić i književna večer uz glazbu

Promocija dječje slikovnice Ane Bašić i književna večer uz glazbu

Dubrovačke knjižnice

U suradnji Dubrovačkih knjižnica i Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik (USUD) večeras u 18 sati održat će se promocija slikovnice Ane Bašić "Šaljivi brojevi" i književna večer u Čitaonici Narodne knjižnice.

Slikovnica "Šaljivi brojevi", koja na primjeren način uči djecu kako se pišu osnovni brojevi i što oni znače, nije obojana, već je djeci prepuštena u interakciju crteža i slikovne obrade istog, kako bi dojam upoznavanja samog broja bio efektniji, a pisana je u stihu.

Glavni i sporedni likovi slikovnice su životinje koje poprimaju govorni jezik, pa je komunikacija između čitatelja i Šaljivih brojeva jednostavnog karaktera,dok djeci omogućava među ostalim da razvijaju i svoju kreativnu osobnost.

U promociji slikovnice sudjelovat će i Dječji zbor Dubrovnik koji vode Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić.

Nakon toga slijedi sudjelovanje autorica kojima je Županija preko Udruge otkupila knjige a to su: Katica Protić i Janja Previšić.

Također, Antun Anđelić će promovirati svoju prvu zbirku "Poezija moje duše", a događaj će uveličati i glazbene izvedbe operne pjevačice Diane Hilje, prof. klavira Marine Asić, i na gitari učenice muzičke škole Katarine Mrvalj.