Pronađeno je i drugo tijelo stradalog djelatnika HE Plat

Pronađeno je i drugo tijelo stradalog djelatnika HE Plat

Grgo Jelavic/PIXSELL

Tijelo je pronađeno sinoć oko 22 sata u moru uz obalu pokraj Cavtata, na predjelu Ključice, potvrđeno je iz PU Dubrovačko neretvanske. Tijelo prvog od trojice nestalih radnika HE Plat pronađeno je jučer ranije poslije podne, a za trećim se djelatnikom još traga.

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević izjavio je u četvrtak navečer kako je brod pomorske policije u potrazi na moru i u priobalju, a određena tehnička sredstva postavljena su i ispred tunela i lukobrana, te se potraga za trećim nestalim djelatnikom nastavlja jutros punim intenzitetom.

„U akvatoriju pred hidroelektranom su i pripadnici specijalne policije, a kad se upoznaju sa svim tehničkim uvjetima, te kad se zatvore ventili, najvjerojatnije će se jutros zaroniti. Uz to, pregledat ćemo još jednom čitavu strojarnicu, jedan poseban ulaz s gornje strane objekta", objasnio je Pavličević.
Uzrok požara u strojarnici Hidroelektrane Plat još uvijek nije poznat.U trenutku izbijanja požara u objektu se nalazilo devetoro djelatnika, od kojih je šestoro bilo ozlijeđeno, trojici je pružena pomoć na Pulmološkom odjelu OB Dubrovnik, dok su ostala trojica djelatnika hidroelektrane nažalost ostala zatočena vatrenom stihijom. Kako se pretpostavlja, oni su spas potražili skinuvši dio odjeće, te ušli u odvodni kanal koji spaja HE s morem.
Očevid požarišta slijedi po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP- ovog Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz potporu protupožarnog inspektora dubrovačke policije.