Proslavljamo Međunarodni dan mladih 2019.

Proslavljamo Međunarodni dan mladih 2019. Proslavljamo Međunarodni dan mladih 2019.

Informadur

Grad Dubrovnik proslavit će danas Međunarodni dan mladih 2019., koji se ove godine održava s temom "Transformiranje obrazovanja", a otvorenje proslave održat će se u 10 sati u prostoru Centra za mlade, na Gradskom bazenu u Gružu (Vukovarska ulica).

Ovo je prigoda da se, uz najavu popratnog zabavnog dijela, svrati pažnja na važnost i napor kako bi se obrazovanje učinilo obrazovanje relevantnijim, pravednijim i inkluzivnijim za sve mlade. Također će se ukratko predstaviti dosadašnji uspjesi i budući planovi za razvoj kvalitetnog i raznolikog programa za mlade u Dubrovniku.

Na otvorenju će sudjelovati pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i zamjenik pročelnika Miho Katičić,a oni će govoriti na temu Lokalnog programa za mlade 2019. - 2021. i budućeg razvoja Centra za mlade grada Dubrovnika.

Stjepan Srhoj sa Sveučilišta u Dubrovniku govorit će o pripremi projekta uspostave regionalnog centra kompetencija, a Tea Lenz iz Savjeta mladih Grada Dubrovnika predstavit će zaključke i preporuke Savjeta mladih Vlade Republike Hrvatske.

Gjino Šutić s UR Instituta govorit će o znanosti i mladima u Dubrovniku, a Anja Marković iz Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai osvrnut će se na provedene i najaviti nadolazeće međunarodne i lokalne neformalne edukacije i prilike za volontiranje usmjerenih mladima.

Tomo Sjekavica predstavit će aktivnosti Zajednice tehničke kulture dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika te njenih članica s mladima, a Mirna Jokić i Suada Salčić iz Udruge za mlade Maro i Baro govorit će o gradskom projektu Centra za mlade Dubrovnik, Savjetovalištu za mlade te o radu Kluba mladih psihologa.

Proslava se nastavlja u popodnevnim satima kada slijedi zabavni dio programa.

Grad Dubrovnik je, uz suradnju Rezervata Lokrum i plesnih klubova, organizirao Plesni Show s početkom u 19 sati. Nastupaju Plesni Studio Lazareti, Plesni Studio 3V, Plesno edukativna udruga Convivo, Plesno rekreacijski studio Dubrovnik - Zumba kids.

Mlade prije večernjeg programa mlade očekuje slobodno vrijeme, pri čemu mogu uživati u čarima Lokruma, kupanju, sunčanju, igri, ali i istraživanju ovog prekrasnog otoka.

U prostoru Udruge Orlando u 18.30 sati započinje glazbeni program večeri. Nastupaju mladi dubrovački bendovi i glazbenici: Dapal, Tana i Marin, Quake 67, O'Hara, SFT i Nianse.