Prvak Hrvatske u Matematici je Blaćanin Nikola Bačić

Prvak Hrvatske u Matematici je Blaćanin Nikola Bačić

Općina Blato

Načelnik općine Blato Ante Šeparović primio je državnog prvaka iz matematike, učenika prvog razreda gimnazije Nikolu Bačića, koji je na državnom natjecanju iz matematike, koje se održalo u Poreču 29. ožujka, osvojio prvo mjesto.

Uz Nikolu, načelnik je primio i njegovog mentora prof. Davora Kondenara i njegove roditelje.

Uz čestitke, kao nagradu za postignuti rezultat Načelnik Općine Blato je Nikoli i njegovom mentoru uručio prigodni poklon uz želju da i dalje nastave nizati svoje uspjehe na ponos svima nama.

Inače, 10. lipnja u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika Župan Dubrovačko neretvanski održao je svečanu dodjelu nagrada učenicima i njihovim mentorima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz znanja. Na ovom primanju Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić Nikoli i njegovom mentoru uručio je priznanje i nagradu.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija 28. lipnja u Zagrebu državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti će Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju. Jedan Oskar znanja ide i u Nikoline ruke.