Pučka pravobraniteljica Vidović kod Frankovića i Marević

Pučka pravobraniteljica Vidović kod Frankovića i Marević Pučka pravobraniteljica Vidović kod Frankovića i Marević

Grad Dubrovnik/ Dubrovačko-neretvanska županija

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović tijekom svog boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sastala se u utorak s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem i zamjenicom dubrovačko-neretvanskog župana Žaklinom Marević.

Na sastanku s gradonačelnikom bilo je riječi o specifičnostima vezanim za život i rad u Dubrovniku. Pravobraniteljicu su posebno zanimali radni uvjeti i ostvarivanje radnih i ljudskih prava, osobito radnika koji pristižu iz drugih zemalja te stanje s liječničkim i medicinskim osobljem u Općoj bolnici Dubrovnik.

Zanimali su je ujedno socijalni programi te programi stambenog zbrinjavanja, a gradonačelnik Franković ovom ju je prigodom izvijestio o projektima 'Dubrovačke stanogradnje' te projektu kupnje zemljišta na Pobrežju, također s ciljem stambenog zbrinjavanja, posebice mladih obitelji.

Izvijestio ju je i o zbrinjavanju socijalno ugroženih obitelji u stanovima u vlasništvu Grada Dubrovnika i problemima s kojim se Grad suočava zbog korisnika koji ne žele napustiti stanove iako je revizijom utvrđeno kako više nemaju pravo korištenja. Također ju je izvijestio i o projektu uređenja prihvatilišta za beskućnike, koji je u tijeku.

Sastankom sa zamjenicom Marević nastavljena je praksa pravobraniteljice posjete županijama kako bi se identificirali izazovi s kojima se sugrađani suočavaju u svakodnevnom životu. Marević je izvjestila pravobraniteljicu Vidović o ulaganjima koje Županija poduzima u zdravstvu, ali i u pitanjima socijalne skrbi. Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima migracije radno sposobnog stanovništva, kao i o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu diljem Dubrovačko-neretvanske županije.