Qatar Airways redovito će povezivati Dubrovnik i Dohu

Qatar Airways redovito će povezivati Dubrovnik i Dohu

Radio Dubrovnik

Iz Zračne luke Dubrovnik izvijestili su kako je glavni direktor Qatar Airways Grupe Akbar Al Baker objavio uvođenje izravne redovite linije Qatar Airwaysa na relaciji Doha-Dubrovnik-Doha, počevši od 20. travnja 2020. godine.

Let će prometovati tri puta tjedno od 20. travnja do 18. svibnja, a od 18. svibnja do 30. rujna pet puta tjedno. Od 30. rujna do 24. listopada ponovno tri puta tjedno. Prometovat će zrakoplov tipa Airbus 320 sa 12 sjedala u poslovnom razredu i 132 sjedala u ekonomskom razredu.

"Nakon više od dvije godine razgovora vođenih između Zračne luke Dubrovnik i Qatar Airwaysa konačno smo uspjeli ostvariti naš cilj uspostavljanjem ove linije koja će omogućiti izravnu povezanost Dubrovnika sa zemljama Bliskog i Srednjeg istoka, Australije, Novog Zelanda i Afrike. Qatar Airways je 2019. od strane Skytraxa proglašen najboljom zrakoplovnom kompanijom na svijetu koja ima najbolju uslugu u poslovnom razredu, a također su dobitnici još pet vrhunskih nagrada za izvrsnost", ističe glavni direktor ZLD Frano Luetić.