Ribarsko umrežavanje na 24. Susretu ribara HOK-a

Ribarsko umrežavanje na 24. Susretu ribara HOK-a

HOK

Najveće godišnje okupljanje ribarske struke – 24. "Susret ribara" održat će se u Hotelu Ariston od danas do subote. Veliki broj ribara iz cijele Hrvatske nisu samo 'pasivni promatrači iz publike', već koriste priliku za iznošenje problema i postavljanje direktnih te konkretnih pitanja nadležnima.

Upravo u tome je značaj ovog Susreta u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, koji je svake godine mjesto na kojem hrvatski ribari imaju priliku dobiti odgovore i kvalitetna rješenja za njihovo poslovanje.

Ovogodišnji Susret ribara donosi novine u konceptu pa nas očekuju čak tri panela sa zanimljivim temama: "Aktualno stanje i perspektive hrvatskog ribarstva"; "Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. godine" i "Inspekcijski nadzor u ribarstvu". Sudionici ovih panela su predstavnici nadležnih ministarstava i institucija važnih za ovu struku, kao i vodstvo Ceha ribarstva i akvakulture Hrvatske obrtničke komore.

Hrvatska obrtnička komora i Ceh za ribarstvo i akvakulturu organiziraju susrete ribara kako bi okupili sve ključne dionike na jednom mjestu i kako bi se raspravljalo o onome što je u protekloj godini bilo aktualno u ribarstvu. Krajnja svrha susreta jest pomoći ribarima da savladaju prepreke na koje nailaze, pružiti im podršku te maksimalno rasteretiti njihov rad.

Danas je planirano okupljanje sudionika te održavanje zatvorenih sjednica Ceha ribarstva i akvakulture HOK-a s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede, dok je ključni dan događanja, petak 8. studenog, a zatvaranje skupa planira se 9. studenog.

Sudjelovanje na radnom djelu 24. Susreta ribara slobodno je za sve uzvanike i članove Hrvatske obrtničke komore.