Rođendansko slavlje povodom deset godina mokoške knjižnice

Rođendansko slavlje povodom deset godina mokoške knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica koji se obilježava danas, iskoristit će se za proslavu deset godina djelovanja Ogranka Mokošica u sklopu Dubrovačkih knjižnica. Ogranak je otvoren 29. travnja 2009. godine.

Osim što je napunio deset godina, napokon je malo i “narastao” – uz postojeći prostor uređen je i prostor koji će služiti kao čitaonica i dvorana za razna događanja, što otvara mogućnost da knjižnica u Mokošici postane kulturni centar namijenjen svim generacijama.

Rođendansko slavlje počinje u 17 sati programom za najmlađe. Skupina nekad malih (sad već velikih) lutkarica pod vodstvom knjižničarke Katarine Palinić, izvest će predstavu “Vilenjak tvrdoglavac”.

U 19 sati na programu je pjesničko – glazbena večer naslova “U ritmu odrastanja”. Gosti večeri su odgojiteljica i pjesnikinja Diana Brkić, učenica srednje škole i pjesnikinja Isaura Brković, knjižničarka i glazbenica Lucija Pećar, te Adem Gušić, knjižničar, pjesnik i glazbenik.

"Program je namijenjen svima koji rastu, pišu i pjevaju, a ako netko poželi pokazati svoja umijeća, rado ćemo ga podržati. Pridružite nam se u ovoj večeri koja slavi odrastanje, knjižnice, knjige, knjižničare, riječi i glazbu!", pozivaju iz Dubrovačkih knjižnica.