"Ruka pomoći" za starije, nemoćne i bolesne!

"Ruka pomoći" za starije, nemoćne i bolesne!

Radio Dubrovnik

Iz udruge "Sigurnost u prometu" izvijestili su kako je pokrenuta akcija "Ruka pomoći" povodom situacije s pandemijom koronavirusa, a koja se ponajprije tiče pomoći starima, nemoćnima i bolesnim sugrađanima.

Dragi sugrađani, nakon završene aktivnosti AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI, koja je nastala kao reakcija na stradavanje mladih sudionika u prometu za vrijeme Božićnih i Novogodišnjih blagdana te se ista pokazala jako uspješnom došlo je vrijeme za nešto također bitno i potrebno. 

RUKA POMOĆI JE aktivnost koja nam je svima jako potrebna u ovo vrijeme koje je ispred nas, posebice starijima, nemoćnima i bolesnima. Naime, svjedoci smo virusa pod nazivom „Covid 19“ koji se nažalost jako „širi“ po svim zemljama svijeta pa tako nažalost i lijepom našom te se tek očekuje njegova ekspanzija u punom smislu. Sukladno objavama Nacionalnog stožera najugroženije osobe su osobe starije životne dobi te osobe lošeg zdravstvenog stanja, te im je izdana preporuka da ne izlaze van kućanstava!

Sukladno navedenom, odlučili smo reagirati i započeti sa provođenjem aktivnosti „RUKA POMOĆI“. Ruka pomoći je aktivnost koja će se provoditi upravo kako bi se zaštitili naši stariji i bolesni sugrađani, a istodobno da bi im se osigurale osnovne namirnice i lijekovi dok opasnost ne prođe!

Pozivamo sve starije i bolesne sugrađane kojima su potrebne osnovne namirnice iz trgovina (prehrana, higijenske….) te lijekovi iz ljekarni da nas nazovu na mob. 095 825 6294, te će im se navedeno BESPLATNO dostavljati na kućne pragove.

Aktivnost započinje u ponedjeljak 16. ožujka te će se ista provoditi do daljnjega sukladno potrebi. Građani nas mogu pozivati svakodnevno od 8 do 14 sati.

Moramo napomenuti da nam se javio veliki broj volontera te pozivamo sve ostale da nam se jave koji žele volontirati i time pomoći našim sugrađanima!

S poštovanjem,

Denis Pavela
Udruga Sigurnost u prometu
095 825 6294