Ruksak pun kulture u Orebiću, Janjini i Pločama

Ruksak pun kulture u Orebiću, Janjini i  Pločama

Foto: Radio Dubrovnik

Program Ruksak (pun) kulture Ministarstva kulture ponovo je gostovao na Dubrovačko-neretvanske županije. Na području Orebića, Janjine i Ploča, za djecu školske i predškolske dobi prikazana je predstava A tko si ti.

Djeca iz Dječjeg vrtića Orebić i područnih vrtića Potomje, Viganj i Zrpanj, njih 130 i 15 odgajateljica gledali su predstavu A tko si ti? Kazališne družine Pinklec iz Čakovca  koja govori o različitostima i jednakostima među životinjama, biljkama i ljudima. Nakon predstave održana je  dramska radionica, a istu su predstavu gledali i učenici OŠ Janjina iz Janjine, Područne škole Putnikovići, Područne škole Žuljana i Dječjeg vrtića Janjina - ukupno njih stotinjak.
Ruksak s Punklecima gostovao je i  u Dječjem vrtiću Ploče, a predstavi i radionici prisustvovalo je 150 djece. U ovoj sezoni to je drugo gostovanje Ruksaka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, nakon rujanskog posjeta  Korčuli i Lastovu.  
Program Ruksak pun kulture koji provodi Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta besplatan za svu djecu i učenike, namjenjen vrtićima i školama u prometno slabije povezanim područjima, a cilj mu je senzibilizirati djecu i mlade za umjetničke i kulturne programe.