Sedam medalja za plivače Juga na Jadran Grand Prixu

Sedam medalja za plivače Juga na Jadran Grand Prixu

PK Jug

Sedam medalja osvojili su seniori, juniori i mlađi juniori Plivačkog kluba Jug na Jadran Grand Prixu, koji se proteklog vikenda održao u Splitu, a na kojem je ukupno nastupilo 397 natjecatelja iz četiri države.

Mario Šurković osvojio je 2 zlata na 100 metara mješovito u apsolutnoj i B kategoriji te srebro na 100 metara slobodno u B kategoriji. Michel Brassard osvojio je srebro u apsolutnoj te zlato u B kategoriji na 1500 metara slobodno. Đivo Damić osvojio je broncu u B kategoriji na 1500 metara slobodno, a Marko Baletin broncu u C kategoriji na 100 metara delfin.

Uz njih, norme za nastup na zimskom državnom prvenstvu isplivali su Đivo Matović, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Karmen Fabris i Antonia Šurković. Još su nastupili Adriana Marinović, Rafaela Škrabo, Juraj Barčot, Bruno Damić, Paulo Brač i Toni Šarić. Ovo im je bila prva provjera ove sezone.

Sljedeći nastup ovu kategoriju očekuje u Zagrebu (9. i 10. studenog), kada će najbolji Jugovi plivači nastupiti na Grad prix mitingu Mladost. Već sljedeći vikend (2. i 3. studenog) mlađi kadeti i početnici Juga nastupaju u Splitu na mitingu "Zlatni dupin".