Šest odličja za Jugaše na Grand Prix Victoria

Šest odličja za Jugaše na Grand Prix Victoria

PK Jug

Čak šest odličja osvojili su plivači Plivačkog kluba Jug na jakom međunarodnom plivačkom mitingu HEP HPS GRAND PRIX Victoria, koji je proteklog vikenda održan u Rijeci, a na kojem je sudjelovalo čak 523 natjecatelja iz 51 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske.

Bio je to treći ovosezonski miting iz Hep Hps grand prix serije, a prvi u 50-metarskom bazenu.

Nastupila su tri Jugaša: Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić pod vodstvom trenera Frane Ćirka. Jugaši su osvojili ukupno 6 medalja, od kojih jedno zlato, tri srebra i dvije bronce. Po tri medalje uzeli su Mario Šurković i Michel Brassard.

Mario Šurković osvojio je juniorsko zlato u disciplini 200 mješovito, dok je u općoj kategoriji u istoj discipline bio srebreni. Još je osvojio i juniorsku broncu u disciplini 100 slobodno.

Michel Brassard osvojio je juniorsko srebro u disciplinama 400 slobodno i 1500 slobodno. Još je bio brončani u općoj kategoriji u disciplini 1500 slobodno.

Đivo Damić u juniorskoj je kategoriji bio četvrtoplasirani na 1500 slobodno.

Jugašima je natjecanje poslužilo kao provjera stanja forme nakon odrađenih priprema koje su održane u u Rijeci od 28.01. do samog natjecanja, na kojima su trenirali su s članovima PK Kantrida i PK Šibenik.