Simulacija prometne nesreće na PIlama

Simulacija prometne nesreće na PIlama

Vozači su prvi put imali prilike isprobati kako funkcioniraju tzv. pijane naočale koje simuliraju stanje alkoholiziranosti iznad 1,00 promila, a potom i iznad 2,00 promila alkohola u krvi vozača

Na Pilama je jutros održana simulacija prometne nesreće i postupak hitnih službi nakon zaprimanja dojave o događaju prometne nesreće. U toj pokaznoj vježbi su policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik i hitne medicinske pomoći pokazali svoj rad tijekom osiguranja mjesta događaja, izvlačenja ozlijeđene osobe iz vozila i pružanja prve pomoći unesrećenom u slučaju prometne nesreće. Vozači su prvi put imali prilike isprobati kako funkcioniraju tzv. pijane naočale koje simuliraju stanje alkoholiziranosti iznad 1,00 promila, a potom i iznad 2,00 promila alkohola u krvi vozača.
Cilj ovog dijela akcije bio je ukazati vozačima, posebno onim mlađe životne dobi, na opasnosti i štetne posljedice konzumiranja alkoholnih pića i vožnje pod utjecajem alkohola. U sklopu akcije posjetitelji su imali prilike vidjeti i isprobati simulator-vozilo za simulaciju prometne nesreće kao i opremu koja se koristi u sklopu programa za sigurnost djece u prometu “Vidi i klikni”. Tijekom akcije predstavljena je i oprema koju u svom radu koristi Interventna jedinica policije i Zavod za javno zdravstvo.
Akciju, koja je trajala do 12 sati, organizirala je Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska u sklopu obilježavanja Dana policije, a podršku u njenoj realizaciji dao je HAK, JVP Dubrovački vatrogasci, HMP, Zavod za javno zdravstvo DNŽ i predstavnici auto škole Rally.