Sjajni veslači "Neptuna" Toni i Lovro su i vrijedni spasioci!

Sjajni veslači "Neptuna" Toni i Lovro su i vrijedni spasioci!

Crveni križ

Toni Crnjak i Lovro Čondrić osvojili su 7. mjesto u utrci dvojca na pariće na Europskom prvenstvu u veslanju za veslače do 23 godine koje je održano u grčkom gradu Ioannini, što je fenomenalan rezultat za dubrovački veslački klub Neptun i njegovu srčanu mladost.

Oni su ove godine postali seniorski prvaci države, što im je osiguralo put u Grčku, a veslačkom klubu Neptun donijeli prvu državnu zlatnu seniorsku medalju od Hrvatske samostalnosti. Toni i Lovro biti će zapisani i u analima veslačkog kluba Neptun kao prva posada u skoro sto godina dugoj povijesti koja je u seniorskoj kategoriji nastupila na Europskom prvenstvu u reprezentativnom dresu.

Osim što su strastveni veslači Toni i Lovro članovi su i volonteri Dubrovačkog Crvenog križa.

Skoro svako jutro može ih se vidjeti na ranim jutarnjim treninzima u Gruškoj luci i rijeci Ombli. Tijekom ljetnih mjeseci, nakon napornih jutarnjih treninga, rade na dubrovačkim plažama kao spasioci, a Toni je skoro postao zaštitno lice otoka Lokruma. Toni i Lovro volontiraju na projektima Dubrovačkog Crvenog križa posebno vezano uz Službu spašavanja života na vodi.

Dubrovački Crveni križ kroz Službu spašavanja života na vodi provodi preventivne akcije kao što su edukacija djece o sigurnom ponašanju na moru kroz „Kodove sigurnosti na vodi“, tečaj „Slučajni spasioc“ i „Spasioc junior“, „Školica plivanja za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja“ te testiranje plivačkih vještina za učenike prvih i drugih razreda osnovne škole i „Školu plivanja“ za djecu koja žele usavršiti svoje plivačke vještine.

"Upućujemo još jednom iskrene čestitke ovom dvojcu dvostrukih Neptunaša", ističu iz Crvenog križa.