Skoro milijun kuna državne potpore za mini mljekaru na Bosanci

Skoro milijun kuna državne potpore za mini mljekaru na Bosanci

Ministarstvo poljoprivrede

Tvrtka Bosanka d.o.o. Dubrovčanina Ilara Paskojevića potpisala je u utorak u Ministarstvu poljoprivrede 924 550 kuna vrijedan ugovor za financiranje projekta izgradnje i opremanja objekta za preradu mlijeka.

Kako ističu iz Ministarstva poljoprivrede, ukupno je potpisano deset ugovora za mini mljekare, gdje je vrijednost ulaganja 49,3 milijuna kuna, a vrijednost bespovratne potpore 18,7 milijuna kuna, osiguranih kroz operaciju 4.2.1. Objekti malog kapaciteta za preradu mlijeka. Vrijednost potpore po projektu iznosi od 15 tisuća do milijun eura, a intenzitet potpore je 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

"Svrha provedenog natječaja bila je povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje, a korisnici su fizičke i pravne osobe i proizvođačke organizacije registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore u natječaju iznosio je 75 milijuna kuna. Kroz operaciju 4.2.1, uz ovih deset novih projekata, ranije je ugovoreno devet projekata za mljekare, s ukupnim iznosom potpore od 52,2 milijuna kuna i vrijednosti ulaganja preko 64 milijuna kuna", ističu iz ministarstva.