Šurković i Brassard nastupili na Europskom juniorskom prvenstvu

Šurković i Brassard nastupili na Europskom juniorskom prvenstvu Šurković i Brassard nastupili na Europskom juniorskom prvenstvu

PK Jug

Jugovi plivači Mario Šurković i Michel Brassard s hrvatskom plivačkom reprezentacijom nastupili su od 3. do 7. srpnja 2019. godine na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održalo u Rusiji, u gradu Kazanu.

"Već dugo Plivački klub Jug nije imao predstavnika na Europskom juniorskom prvenstvu, tako da su veliki uspjeh napravili Jugovi plivači samim plasmanom na ovo natjecanje", ističu iz kluba.

Mario Šurković nastupio je u pojedinačnim disciplinama: 100 leđno, 100 slobodno, 50 leđno i 400 mješovito, te u štafetnim trkama: 4x100 slobodno muški, 4x100 mješovito muški, 4x100 slobodno mix i 4x100 mješovito mix.
U disciplini 400 mješovito zauzeo je 30. mjesto, na 100 slobodno bio je 41., kao i na 50 leđno, dok je na 100 leđno bio je 48.

"Svakako treba istaknuti da je Mario po dobnoj katetoriji još uvijek mlađi junior, te da je na ovom natjecanju plivao u konkurenciji dvije godine starijih plivača. Ogroman je uspjeh što se uopće plasirao na ovo natjecnje i na taj način osigurao sebi priliku steći dragocjeno iskustvo za predstojeće sezone", kažu Jugaši.

Michel Brassard nastupio je u pojedinačnim disciplinama: 400 slobodno i 200 slobodno, te u štafetnoj trci 4x100 slobodno muški.  U disciplini 400 slobodno zauzeo je 34. mjesto, dok je u disciplini 200 slobodno bio 37.

"Michelu je također ovo prvi nastup na velikom natjecanju. I za njega je veliki uspjeh sami plasman na ovo natjecanje. Naime, Michel je po kategoriji prva godina juniorskog uzrasta, tako da će još cijelu sljedeću sezonu provesti u juniorkom stažu, te imati priliku i dogodine nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu", kažu iz PK Juga.

U Rusiji je s Jugovim plivačima kao član trenerskog tima Hrvatske bio i njihov trener Frane Ćirak.