Sve spremno za najveću vinsku festu na Pelješcu

Sve spremno za najveću vinsku festu na Pelješcu

Dani otvorenih vrata Peljeških podruma

Sve je spremno za 14. Dane otvorenih vrata peljeških podruma, poručuju njezini organizatori - dvije udruge vinogradara i vinara: Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac. Ovogodišnje izdanje rekordno je i po broju vinarija i po broju najavljenih dolazaka.

Procjenjuje se da će ukupno 32 pelješke vinarije, koliko ih u prekosutra otvara vrata, posjetiti oko četiri tisuće ljubitelja vina iz Zagreba, Zadra, Rijeke, Splita, Dubrovnika…

Danas su u Domu vinarske tradicije u sklopu PZ Putniković - poznate i po „Prvom hrvatskom muzeju vinogradarstva i vinarstva“ - dvadesetak mladih peljeških enologa ocjenjivala vina autohtonih sorti berbe 2019., a pelješki kulinarski majstori natjecali u pripravljanju lovačkog gulaša. Uz njega se izvrsno sljubljuje Plavac mali, vino koje je nadaleko proslavilo Pelješac.

Upravo je njemu posvećena i ova atraktivna manifestacija, koja još jednom potvrđuje da vinski turizam itekako može privući goste u Dalmaciju i u zimskim danima.

Dani otvorenih vrata peljeških podruma službeno se otvaraju 7. prosinca u 11 sati u stonskom Kaštiju, nakon čega vinoljupci i uzvanici kreću u tradicionalni obilazak peljeških vinarija.