Svjetski je dan kazališta za djecu i mlade

Svjetski je dan kazališta za djecu i mlade

Kazalište Marina Držića

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade i Svjetski dan lutkarstva obilježava se 20. i 21. ožujka, a u Kazalištu Marina Držića tom prigodom će se danas odigrati dvije izvedbe predstave za djecu "Blizanke" (u 11 i 13 sati) i "Ježeva kućica" (u 15 sati te reprizno 22. ožujka u 17 sati).

Blizanke je roman njemačkog književnika Ericha Kästnera, autora dječjih romana kojih se uvijek rado prisjećamo poput "Emila i detektiva", "Letećeg razreda" i brojnih drugih. Roman "Blizanke" doživio je veliki uspjeh diljem svijeta i preveden je na mnoge svjetske jezike, a postao je još i poznatiji kada je po njemu snimljen nezaobilazni film "Zamka za roditelje". U naslovnim ulogama su Irena Tereza Prpić i Vini Jurčić, a redateljica je Lea Anastazija Fleger.

Ovim putem dubrovački teatar nastavlja osnaživati edukativni program za djecu i mlade u suradnji sa školama i ranovrsnim partnerima na području grada Dubrovnika i šire unutar repertoara 2019. Tako su ovog tjedna sve izvedbe naslova "Blizanke" u potpunosti rasprodane, dok nešto mjesta ima na "Ježevoj kućici" u produkciji Kazališne družine Kolarin prema tekstu Branka Čopića u režiji Darije Mikulandre Žanetić.

Hrvatsku poruku za ovogodišnji Dan lutkarstva napisao je Krešimir  Dolenčić, naš poznati kazališni redatelj, čiju će te predstavu "Famozna" također moći pogledati 28. i 29. ožujka u izvedbi glumačke družine Histrion u KMD-u. Više informacija o rasporedu ostalih predstava potražite na www.kmd.hr.