Tematske večeri "Good Food Festivala"

Tematske večeri "Good Food Festivala"

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Kao dio bogatog programa ovogodišnjeg "Good Food Festivala", koji se održava ovog tjedna u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, osim gastro radionica i prezentacija, organizirane su i tematske večeri popraćene glazbenim programom".

BarBaQ & DBC Craft beer, Večera uz film, Istarska večera te Okusi dubrovačkih začina donose bogatstvo različitih okusa koji će iznenaditi svačija nepca.

U petak, 18. listopada u prekrasnom ambijentu restorana Kantenari u 18.30 sati, organizirana je večera posvećena i inspirirana filmom. Večernja projekcija filma „Stranputica“ uz izvrsnu hranu, odlična je prilika za malo drugačije gastro filmsko iskustvo. Vrijedni chefovi Sunset Beach-a kreirali su bogat i maštovit meni, uz vrhunska vina. Cjelokupni doživljaj upotpunit će i nastup dubrovačke jazz pjevačice, Maje Grgić.

Subota je rezervirana za vrhunske istarske specijalitete i delicije, koje će u restoranu Magellan u 20 sati, pripremati istarski chef Deniz Zembo, jedan od hrvatskih najmaštovitijih kuhara. Istarskoj večeri u četiri slijeda s vrhunskim istarskim vinima posebnu notu dati će I nastup glazbenika Nevia Končića.

Posljednji dan festivala, 20.listopada, obilježit će I tradicionalna gala večera u Hotelu Rixos Libertas Dubrovnik u 19 sati , pod nazivom „Okusi dubrovačkih začina“. Chef Ozgur Donertas inspiraciju za meni pronašao je u bogatom izboru aromatičnog bilja dubrovačkoga kraja. Koristeći lokalno začinsko bilje i trave, morsku sol iz Stona te tradicionalne metode kuhanja, u svojim receptima postiže skladne okuse koji predstavljaju dubrovački kraj. Uz glazbeni nastup grupe Taliri, bogatstvo aroma i okusa upotpunit će i kokteli posebno osmišljeni i upareni za svako jelo.

Posljednja tri dana festivala, petak, subotu i nedjelju od 20 sati, Dubrovačka pivovara ugostiti će vlasnika BarBaQ branda, Mojmira Žuvelu, koji će u svojom Food truck-u pripremati odlične mesne specijalitete. Ovaj svjetski putnik, izučeni pizza majstor i veliki zaljubljenik u sočne odreske u svojoj prikolici priprema nevjerojatno mekano meso koristeći smoker - zatvoreni roštilj u kojemu se jako sporo peku veći komadi mesa. Uz ukusni mesni zalogaj odlično ide dobro craft pivo, koje se odlično sljubljuje uz grill specijalitete, a sve uz odličnu glazbu i zabavu.